Fogkövesség – miért fontos a fogkő-eltávolítás?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ahogy az embereknek, úgy az állatoknak is fontos a megfelelő szájhigiénia, hiszen a különböző fogbetegségek és szövődményeik a kedvenceket sem kímélik. Vannak azonban olyan esetek, amikor hiába fordít kellő figyelmet a gazdi kutyájának vagy macskájának szájhigiéniájára, elkerülhetetlen a fogkő megjelenése. A jelenséget különböző tényezők okozhatják: elképzelhető, hogy az állat genetikailag sokkal hajlamosabb a fogkövesedésre, továbbá a helyzetet a táplálék minősége és az ivóvíz keménysége is nehezítheti.

A fogakon lerakódó fogkőben hemzsegnek a baktériumok és folyamatosan gyulladásban tartják az ínyt. E miatt ínysorvadás alakul ki, ami lassan a fogak meglazulásához és elvesztéséhez vezet. Súlyosabb esetben a baktériumok a véráramba is bekerülhetnek és szisztémás betegségeket vagy vérmérgezést okozhatnak.

Szerencsére a fogkő-eltávolítás megoldja a problémát!

Az állatorvosok nem győzik hangsúlyozni a fogkő-eltávolítás fontosságát a már említett szövődmények és az állat egészséges élete miatt, hiszen a gyulladt íny és mozgó fogakkal való rágás fájdalommal jár, így az állat nem fog tudni rendesen táplálkozni sem. A fogkő-eltávolítás az állat számára fájdalommentes, hiszen egy enyhe bódításban történik, azonban érdemes a beavatkozás választása előtt konzultálni az állatorvossal.

Hozd el Te is állatorvosi rendelőnkbe kedvencedet fogkő-eltávolításra! Ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Fogkövesség - miért fontos a fogkő-eltávolítás?
Fogkövesség - miért fontos a fogkő-eltávolítás?
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Show Buttons
Hide Buttons