Elvégezzük kisállata farkaskarom eltávolítását is!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Az állatorvosi rendelőben mindig akad feladat, hiszen a kis kedvencek egészségének fenntartása állandó kihívást jelent az állatorvosnak. Az egyik ilyen, általános a feladat a farkaskarom eltávolítása.

Először is, tisztázni kell: farkaskarom alatt a kutyák hátulsó lábán esetlegesen előforduló 1. ujjat értjük. Tulajdonképpen egy csökevényes ujjról van szó, ami funkcióval már nem rendelkezik. Sokan nem tudják, de a kutyák elülső lábain 5-5 ujj van, a hátulsón csak 4-4, itt normális esetben hiányoznak az 1. ujjak (amik a mi nagylábujjainknak felelnek meg).

Az elülső lábakon lévő 1. ujjak csontosan kapcsolódnak a végtaghoz, azoknak ott a helye (ezeket nem is nevezzük farkaskaromnak), a hátulsó lábakon azonban előfordul, hogy kifejlődik egy (néha kettő) csökevényes 1. ujj is. Ezek igen ritkán lehetnek szintén csontosan kapcsolódó ujjak, de többnyire valamelyik ujjperc hiányzik belőlük, így az ujjakat csak egy bőrdarab kapcsolja a végtaghoz, egyébként csak “lifegnek” a kutya lábán. Ráadásul az ujj végén a karom gond nélkül kifejlődik és növekszik is, mivel nem ér le a talajra és nem tud kopni, könnyen túlnő és kampós alakja miatt bárhova be tud akadni. Ez balesetveszélyes, és ha beszakad vagy akár az egész ujj, illetve bőrfüggelék sérül, az komoly fájdalommal, fertőzésveszéllyel jár a kutya számára.

Ezen balesetek megelőzése érdekében sok gazdi kéri állatorvosától a farkaskarom eltávolítását. Egy igen egyszerű beavatkozásról van szó, ami után a kis műtéti seb gyönyörűen gyógyul, a kutyus pedig egy életre mentesül a farkaskarom okozta problémáktól. A műtétet természetesen mint mindig, ebben az esetben is bódításban és fájdalomcsillapítás mellett végezzük.

Keresse fel bizalommal zuglói kisállat rendelőnket abban az esetben is, ha kutyusa farkaskarmát szeretné eltávolíttatni! A részletekről megadott elérhetőségeinken érdeklődhet!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Show Buttons
Hide Buttons