Az őszi és téli időszakra kisállatokkal

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A lehűlés és időjárásváltozás nemcsak nekünk, embereknek jár megpróbáltatásokkal, hanem az állatoknak is, ezért a gazdiknak a házi kedvencekről is gondoskodni kell. A szezonális betegségek, akárcsak az embereket, őket is érintik, ezért érdemes erre az időszakra is felkészülni.

A hidegben a kisállatok immunrendszere is gyakorta legyengül és sokkal fogékonyabbak a fertőzésekre, gyakoriak a hasmenéses és megfázásos vagy köhögéssel járó megbetegedések. Ezért fontos, hogy mindig biztosítsunk számukra meleg búvóhelyet, különösen kint tartott állatok esetében. A nagyon kistestű és rövidebb szőrzettel rendelkező kedvenceinknek a rövidebb sétákhoz is fontos meleg ruhát biztosítani, szerencsére ezek már számos helyen megvásárolhatók. Az ősz tipikusan a kullancsok időszaka, de a bolhák sem mennek még aludni, a melegebb környezetben (akár fekhelyek, garázsok stb.) télen is túlélnek. Ősz végéig pedig még a szúnyogok is aktívak, ezért fontos a szívférgesség elleni védekezés is.

Ha további tanácsokra lenne szükséged az őszi-téli időszakra felkészülést illetően, fordulj bizalommal állatorvosi rendelőnkhöz! Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, akár időpontot is kérhetsz állatorvosainktól egy részletes konzultációra és vizsgálatra!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Show Buttons
Hide Buttons