A kisállatok útlevelének kibocsátásáról röviden

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Egy külföldi utazásnál vagy nyaralásnál egyre többen döntenek úgy, hogy magukkal viszik kedvenceiket is. Ehhez egyre több légitársaság is kedvező lehetőséget biztosít. Mielőtt útnak indulnátok, fontos tájékozódnod az állattal történő utazás kötelezettségeiről, ugyanis határátlépéshez és külföldön tartózkodáshoz szükség van kisállat útlevélre.

Kisállat útlevelet az állatorvos állít ki (hasonlóan, mint egy oltási könyvet, de itt egy jóval részletesebb dokumentumról van szó). Útlevelet csak microchippel megjelölt állat (kutya, macska és vadászgörény) kaphat, és az útlevél addig érvényes, amíg az állat veszettség elleni oltása. Ez a három feltétel (chip, oltás, útlevél) már majdnem elég is az EU-n belüli utazáshoz, az utazás előtti napokban kell még egy állatorvosi pecsét az útlevélbe, hogy az állat egészséges és utazhat. EU-n kívüli országok gyakran egyéb feltételeket is szabnak, ezeket érdemes az állatorvostól és az adott ország nagykövetségétől is megkérdezni, mert gyakran változnak.

Ha Te sem szeretnéd otthon hagyni kedvencedet, hanem inkább magaddal vinnéd a nagy útra, és az útlevél kiállításához vagy a microchipezéshez tapasztalt állatorvost keresel, keress minket bátran elérhetőségeinken, és fáradj be hozzánk egy utazással kapcsolatos konzultációra!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Show Buttons
Hide Buttons